-Piotr-, Ale w benzyniakach w dieslach masz filtr koło zbiorniczka płynu od spryskiwaczy.
Likwidują punkty karne
Zwiń
X
-
Likwidują punkty karne
Coraz więcej kierowców zgłasza się do ośrodków ruchu drogowego na szkolenia z przepisów ruchu drogowego, po których odpisuje się im 6 punktów karnych. Takie szkolenie trwa sześć godzin, kosztuje 200 - 300 zł (zależnie od ośrodka), a można w nim uczestniczyć raz na pół roku.
Na szkolenia zapisują się głównie kierowcy, którym brakuje kilku punktów karnych do przekroczenia dozwolonego limitu, czyli 25 „oczek”. Kto ma ich więcej, traci się prawo jazdy i musi ponownie zdawać egzamin.
- Fotoradarów jest coraz więcej, zatem więcej niż kiedyś kierowców ponosi konsekwencje łamania przepisów. Poza tym kiedyś bardziej opłacało się zdawać ponownie egzamin na prawo jazdy, gdyż obowiązywał tylko teoretyczny, który kosztował zaledwie 20 złotych - mówi Wieńczysław Niewieczerzał, dyrektor WORD w Piotrkowie. - Teraz trzeba zdawać i teoretyczny, i praktyczny.
W czasie kursu kierowcy mają spotkania z psychologami, policjantami z drogówki i egzaminatorami WORD. W szkoleniu nie mogą brać udziału osoby, które prawo jazdy mają krócej niż rok - w ich przypadku do utraty uprawnień wystarczy 20 punktów karnych.
Link do artykułu: http://www.motofakty.pl/artykul/likwiduja_punkty.htmlO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
-
-
Zamieszczone przez NEOrADEkPoza tym kiedyś bardziej opłacało się zdawać ponownie egzamin na prawo jazdy, gdyż obowiązywał tylko teoretyczny, który kosztował zaledwie 20 złotych - mówi Wieńczysław Niewieczerzał, dyrektor WORD w Piotrkowie. - Teraz trzeba zdawać i teoretyczny, i praktyczny.
tylko te cholerne kolejki na egzaminnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
z chwilą uzyskania 25 lub wiecej pkt. karnych w ciągu roku od pierwszego wykroczenia, wydzał komunikacji wydaje decyzję o cofnięciu uprawnień, czyli prawa jazdy. W trakcie kontroli drogowej, po sprawdzeniu danych osobowych kierowcy będzie ten wpis i tym momencie zostanie zatrzymene prawo jazdy i albo mandat 500 zł. lub wniosek o ukaranie do sądu grodzkiego ( a tu może myć więcej niż 5-setek, bo w końcu sąd) i z miejsca kontroli nie bedzie już dalszej jazdy. :mod:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
limit 24, za 25 traci sie prawko. 20 pkt to limit dla kierowców, którzy mają krócej prawko niz jeden rok, za 21 utrata prawa jazdy
paragraf 7 z tego rozporządzenia http://prawo.hoga.pl/punkty_karne/start.asp
chodzi o przekroczenie 24 i 20 pkt.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle jak ci zabiora papier, a najczescie nie zabieraja to mozesz normalnie jedzic na tym prawku ktore masz.zabierac nie zabieraja tylko prosza o zwrot
ale podobno mozna objechac pol europy i sporo w Polsce bez kontroli :diabelski_usmiech na tym "zabranym"
Zamieszczone przez Maicroftale zeby Jabar nie przejechal placyku i z kulturka po miescie :wink:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar1975, Ja tam nie chce miec nikogo znajomego :P
endryu, Jak masz 24 a nie 25 to tez zabiora. Jak bedziesz miec 30 to bedzie taki sam efekt :twisted:
A to zaden problem. Rekord za jedna kontrola to bylo cos ponad 100pkt.
Wczoraj ogladalem ten wspanialy program pirat i nic mnie bardziej w nim nie wqrwilo jak policja wyprzedzajaca tira za kolesiem ktory robil to na wzniesieniu oczywiscie na zakazie, gdzie z naprzeciwka jada auta i wala im dlugimi a oni usmiech na gebie i ogien dalej. Zycze im pewnego dnia spotkania z tirem, ale jadacego z drugiej strony :twisted: Jak sa pierdoly i nie potrafia dosc potem delikwenta, ktory odjedzie im 200m to ja nie wiem o co chodzi. Puki nie wyjma koguta na dach, to sa zwyklymi szaraczkami, ktorych obowiazuja wszystkie przepisy, a nie tylko wybrane
Komentarz
-
-
Maicroft, jak masz 24 pkt. karne to jeszcze nie zabiorą jak 25 lub więcej to zabiorą. Liczba 24 ma być przekroczona. To samo przy 20 ma być co najmniej 21. Mam znajomych w ''pieczarkarni". Oni z racji swej profesji to potwierdzają. Pozdro. Z rozporządzenia jak w moim poprzednim poscie:
§ 7. 1. Komendant wojewódzki Policji występuje do organu właściwego w sprawach wydawania prawa jazdy z wnioskiem o:
1) cofnięcie uprawnienia do kierowania pojazdami silnikowymi w stosunku do kierowcy, który w ciągu roku od dnia otrzymania po raz pierwszy prawa jazdy przekroczył liczbę 20 punktów za naruszenie przepisów ruchu drogowego;
2) kontrolne sprawdzenie kwalifikacji kierowcy, w zakresie wszystkich posiadanych przez niego kategorii praw jazdy, w razie przekroczenia przez niego 24 punktów otrzymanych za naruszenie przepisów ruchu drogowego.
Maicroft, znajomych trzeba mieć, takie życie-trudne.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Maicroft, Mnie wogole ten program denerwuje. Szmaciarski jakich malo. Chociaz sa pokazywane myczki w Warszawie, jak jazda po lewej stronie wysepek przy skrzyzowaniu - hahaa to jest fakt przegiecie. :twisted:
Ja mialem w zeszlym tygodniu 3 mile prezenty.Jeden to szlag trafil moje jedyne dotad zdobyte 4 punkty
(minal rok), oraz minal miesiac po 2 przejsciach kolo VideoRadarow z duza predkoscia. (widocznie byly puste) Jestem szczesliwy. :diabelski_usmiech
Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
można sprawdzić, trzeba udać się osobiście z prawem jazdy na komisariat policji i tam zostaną spradzone punkty w komputerowej bazie danych osob posiadających punkty karne. A dlateko z prawem jazdy bo jak będą przekroczone punkty to prawko do wora i już :cry: :cry: :cry:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
odswieze kotletatos wie gdzie mozna sie udac w warszawie na ten kurs zeby skasowac punkty?? bo ja nie mam pojecia gdzie trzeba sie udac :? a musze isc bo mam niezla lipe :szeroki_usmiech
były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJakiś WORD prawdę Ci powie,MSPANC
a tak na poważnie zadzwoń do wydziału komunikacyjnego odpowiedniego do miejsca zamieszkania i powinni ci podać adres i gdzie sie udać na takie szkolenia często w komendach takie pogadanki robią z tego co pamiętam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofta nie lepiej poczekac i jeszcze raz zdawacnie bede mogl pracowac.. zreszta nie za bardzo mi sie chce zdawac :wink: dowiem sie w tym wydziale.. :? dzieki
były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99tos wie gdzie mozna sie udac w warszawie na ten kurs zeby skasowac punkty?? bo ja nie mam pojecia gdzie trzeba sie udac :? a musze isc bo mam niezla lipe :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sro 14 Mar, 07 07:41 ]
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz